RAKENNUSSUUNNITTELU

Tarjoamme rakennussuunnittelua luonnossuunnittelusta loppukuviin kaikkiin uudis- ja korjausrakentamisen kohteisiin ammattitaidolla. Olemme mukanasi koko rakentamisprojektin ajan ja pidämme suunnitelmasi ajantasalla aina rakennuksen valmistumiseen saakka. Toteutamme rakennussuunnittelun hankkeet räätälöidysti kohteen käyttötarkoituksen, sijainnin, tavoitteiden, budjetin ja aikatalun mukaisesti. Ammattitaitoinen suunnittelu takaa hankkeellesi laadukkaat suunnitelmat. Suunnittelemme kaikki kohteet aina voimassaolevien rakentamismääräysten mukaisesti. Käytämme yleisesti käytössä olevia rakennesuunnittelijan määrittämiä rakenteita ja ratkaisuja. Teemme suunnittelun nykyaikaisesti mallintamalla. Ohjelmistona meillä on ArchiCad. Tutustu alta tarkemmin suunnittelupalvelveluihimme tai ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää.

Rakennussuunnittelu uudiskohteet

Teemme ARK-suunnittelua kaiken kokoisiin uudiskohteisiin ammattitaidolla. Meillä on vuosien kokemus hoiva- ja päiväkotisuunnittelusta. Yhteistyökumppaneiden avustuksella voimme suunnitella myös suurempia kohteita ammattitaitoisesti. Suunnittelemme mm. seuraavia kohteita:

  • Piharakennukset, varastot, autotallit ja katokset.
  • Loma-asunnot, omakotitalot, paritalot, rivitalot ja luhtitalot
  • Hoiva- ja päiväkodit
  • Teollisuushallit ja liikerakennukset

Teemme rakennusliikkeille mallisto- ja luonnossuunnittelua

Rakennussuunnittelu saneerauskohteet

Suunnittelutyö saneeraus- ja laajennuskohteisiin tehdään samalla tavalla, kuin uudisrakennuksiinkin. Myös laajennoksien lupapiirustus vaatimukset ovat yleensä samat kuin uudiskohteissakin. Saneerasukohteiden suunnittelussa voi olla monenlaisia muuttuvia tekijöitä. Usein vanhat suunnitelmat ovat puutteellisia ja ne eivät välttämättä ole ajantasalla, kun verrataan rakennettuun kohteeseen. Vanhoissa rakennuksissa ei monesti ole tietoa esimerkiksi käytetyistä rakenteista. Vanhojen kohteiden rakennussuunnittelun selvittelyyn pitää käyttää huomattavasti enemmän aikaa. Monesti työmaalla pitää käydä mittailemassa ja tarkastamassa erilaisia asioita mitä vanhoista suunnitelmista ei selviä. Teemme mielellämme suunnittelua, myös saneerauskohteisiin. Kysy lisää!

Miten suunnittelu etenee?

Rakennuksen suunnittelu on monivaiheinen prosessi joka kannattaa tehdä huolella aivan alusta saakka. On tärkeää tietää mitä ja minne ollaan rakentamassa. On myös hyvä tietää budjetti ja aikataulu. Kerro meille mitä haluat rakentaa, niin me huolehdimme kohteesi suunnittelusta.

1. Tarpeiden kartoittaminen ja sopimus

Käydään asiakkaan toiveet ja tarpeet läpi ja selvitetään mitä ollaan rakentamassa. Selvitetään tontti ja kaavamääräykset ja mahdolliset poikkeamat kaavasta. Sovitaa suunnittelun kustannuksista ja aikataulusta. Sovitaan erityissuunnittelun järjestämisestä kohteeseen ja sen aikataulusta.

2. Luonnossuunnittelu

Luonnoksien suunnittelu sovittujen lähtötietojen pohjalta. Luonnosvaiheessa otetaan talotekniikan tilavaatimukset ja kantavat rakenteet. Luonnokset ja mahdolliset luonnosvaiheen visualisointikuvat hyväksyttäminen asiakkaalla. Tarvittaessa tehdään useampi luonnoskierros, että saadaan haluttu lopputulos.

3. Rakennuslupapiirustukset

Luonnoksein pohjalta piirretään pääpiirustukset rakennusluvan hakemista varten. Hankitaan lupaan tarvittavat lausunnot ja todistukset. Haetaan rakennuslupaa. 

4. Erityissuunnittelu

Erityissuunnittelu pitää sisällään RAK- ja LVIS-suunnittelun, sekä työpiirustusten tekeminen. Erityissuunnittelun valmistuttua yhteensovitetaan suunnitelmat ARK-suunnitelmien kanssa. Autamme mielellämme sinua läytämään oikeat suunnittelijat myös erityissuunnittelulle.

5. Rakentamisvaihe

Rakentamisaikana pääpiirustuksiin päivitetään kaikki rakentamisaikana työmaalla tehdyt muutokset.

6. Loppupiirustukset

Rakennuksen valmistuttua pääpiirustuksista tehdään loppukuvat joihin on päivitetty kaikki rakennusaikaiset muutokset. Loppukuvat pankitetaan lupapisteelle tai kunnan vastaavaan järjestelmään.

Tavoitteena tyytyväinen asiakas

Haluamme tarjota asiakkaillemme parasta laatua ja nopean toimituksen. Perehdymme huolellisesti asiakkaan tarpeisiin ja annamme tarvittaessa omat vinkkimme mahdollisista säästökohteista. Ota yhteyttä ja tule meidän asiakkaaksi.